Στις γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή, είτε λόγω κακοήθειας είτε προφυλακτικά, μπορεί να διενεργηθεί επιπρόσθετη επέμβαση για επανόρθωση του σχήματος και της μορφής του μαστού, η ονομαζόμενη αποκατάσταση του μαστού. Με την αποκατάσταση όταν η γυναίκα φοράει τα ρούχα, τον στηθόδεσμο ή το μαγιώ της το μπούστο φαίνεται πιο φυσικό, δεν χρειάζεται να φοράει επιθέματα και αισθάνεται καλύτερα με το σώμα της, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και την ψυχολογία της.  

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα (δηλ. στο ίδιο χειρουργείο της μαστεκτομής) ή σταδιακά (συνήθως δύο στάδια). Χρησιμοποιούνται ενθέματα (διατατήρες ιστώνσιλικονούχα), ιστός από το ίδιο το σώμα (αυτόλογος) ή συνδυασμός των δύο. Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το αν θα ακολουθήσει μετεγχειρητική ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, το κάπνισμα, ο διαβήτης, κάποια φάρμακα, ο σωματότυπος, το μέγεθος-σχήμα του άλλου μαστού και οι προτιμήσεις της κάθε γυναίκας. Αφού ολοκληρωθεί η βασική επανόρθωση του μαστού η γυναίκα μπορεί να επιλέξει την δημιουργία νέας θηλής (εφόσον δεν έχει διατηρηθεί) με χρήση δέρματος ή/και τατουάζ, όπως επίσης συμμετροποίηση του άλλου μαστού ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα (π.χ. ανόρθωση, μειωτική). 

Αυτό που πρέπει να τονισθεί όμως, είναι πως οποιαδήποτε μέθοδος αποκατάστασης και αν εφαρμοσθεί, δε μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα το αισθητικό αποτέλεσμα ενός φυσικού και υγιούς μαστού. Η κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει ενδελεχή συζήτηση με τον χειρουργό μαστού για τις επιλογές, την έκβαση, τους περιορισμούς και τις πιθανές επιπλοκές της κάθε επέμβασης ώστε να λάβει την απόφαση που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της έχοντας παράλληλα ρεαλιστικές προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. 

 

Σχετικά:

Αποκατάσταση με Ενθέματα
Αποκατάσταση με Ενθέματα
Αποκατάσταση με Αυτόλογο Ιστό
Αποκατάσταση με Αυτόλογο Ιστό
Ζ3δ_Αποκατάσταση Θηλής
Αποκατάσταση Θηλής

Γλυφάδα:

Λαζαράκη 43

Τηλ: 210 89 45 553

Ψυχικό-Αθήνα:

Λεωφ. Μεσογείων 163, έναντι μετρό Κατεχάκη (Lifecheck)

Τηλ.: 210 69 97 766

Ηλιούπολη:

Λεωφ. Πρωτόπαππα 13-15 (Lifecheck)

Τηλ: 210 994 11 26

Τρίκαλα:

Σωκράτους 10

Τηλ: 2431 400 158

Copyright © 2022  Breastaware