Σε πολλές περιπτώσεις μαστεκτομής η θηλή δε διατηρείται και, εφόσον ακολουθήσει αποκατάσταση του μαστού, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας θηλής με χειρουργική επέμβαση, διενέργειας τατουάζ ή συνδυασμό των δύο.  

Πρόκειται για την τελευταία φάση της αποκατάστασης η οποία εκτελείται 3-4 μήνες μετά το τελευταίο χειρουργείο ώστε να δοθεί χρόνος στο μαστό να επουλωθεί. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται δέρμα του νέου μαστού και πιο σπάνια από άλλο σημείο του σώματος (π.χ. έσω επιφάνεια μηρού). Εφόσον η γυναίκα επιθυμεί η νέα θηλή να έχει τις ίδιες

αποχρώσεις με την άλλη, μπορεί κάποιους μήνες μετά την επέμβαση να κάνει τατουάζ με άριστα αποτελέσματα. Μερικές γυναίκες έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν απ’ ευθείας στο τατουάζ χωρίς ανακατασκευή της θηλής, χωρίς βέβαια να υπάρχει η φυσική προβολή αλλά μόνο μία τρισδιάστατη σχεδίαση. 

Τέλος, για τις γυναίκες που δεν θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση ή τατουάζ υπάρχει η λύση της προσθετικής θηλής, συνήθως από σιλικόνη, που κολλάει με απλό τρόπο στο δέρμα για όποτε και όσο επιθυμούν.

Σχετικά:

Ζ3α_Βασικές Αρχές Αποκατάστασης
Βασικές Αρχές Αποκατάστασης
Αποκατάσταση με Ενθέματα
Αποκατάσταση με Ενθέματα
Αποκατάσταση με Αυτόλογο Ιστό
Αποκατάσταση με Αυτόλογο Ιστό

Ψυχικό-Αθήνα:

Λεωφ. Μεσογείων 163, έναντι μετρό Κατεχάκη (Lifecheck) 1ος όροφος

Τηλ.: 210 69 97 766, Κιν.:+30 6977291169

Λάρισα:

Ιασώ Θεσσαλίας – Κέντρο Μαστού

Τηλ: 2410 996 070, Κιν.:+30 6977291169

Copyright © 2021  Breastaware